Wat is Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is een vrije vorm van dans waarin je helemaal mag bewegen zoals jij dat wil,  zonder gestructureerde choreografie of specifieke danspassen.

Iedereen kan deze dans dansen!

Of je nu komt om plezier te maken, sociaal te verbinden of deze dans wil gebruiken als een vorm van therapie om te ontladen van stress of spanning…. alles is welkom!

Ecstatic Dance wordt steeds populairder, er zijn zelfs plekken in Nederland waar je elke dag naar een Ecstatic Dance kunt!

Ecstatic Dance is een speelse en vrije manier van bewegen met een diepe betekenis maar bovenal een plezierige ervaring die jou een “Ecstatic” gevoel zal brengen.

Onze missie

Het doel van Ecstatic Dance Emmen is om een veilige plek te creëren waar er ruimte is voor lichaamsbewustzijn en vrije expressie in de vorm van dans. Op deze manier willen wij een bijdrage leveren aan jouw mentale en fysieke gezondheid.

Wij denken dat er een enorme behoefte is aan een plek van “thuiskomen” binnen de gemeente Emmen. 

Onze intentie is om jou in contact te brengen met jouw unieke (nuchtere) zelf en deze tot uitdrukking te laten komen op de dansvloer. Om even te ontsnappen aan alles wat de tijd van nu van jou vraagt, je telefoon het zwijgen op te leggen en in volle aanwezigheid te ontladen van stress, spanning of wat het dan ook is dat er in beweging wil komen. Samen dansen in vrijheid met respect voor onszelf en voor elkaar.

Samen met jou willen wij een plek creëren waar jij helemaal jezelf kan zijn. 

“Ecstatic Dance is een vrije vorm van dans waarin je helemaal mag bewegen zoals jij dat wil!  “

Wat je kunt verwachten

Wees welkom in de prachtige foyer van LOODS13 waar er water, thee en lekkers voor je klaar staat. Deze ruimte is voor, tijdens en na de dans beschikbaar.

We beginnen een Ecstatic Dance gezamenlijk in een besloten kring met een geleide opening gevolgd door leuke speelse oefeningen die jou helpen je op je gemak te voelen en het ijs te breken. Op deze manier kun jij landen en de orde van de dag even helemaal achter je laten.

Wanneer we allemaal lekker los en opgewarmd zijn neemt de DJ het over en zal hij of zij beginnen met rustige melodieën die zich langzaam opbouwen tot echte knallers die ervoor zorgen dat je niet stil kunt blijven staan.

Na een twee uur durende set van de DJ sluiten we onder begeleiding gezamenlijk in een kring de dans af en bedanken we onszelf en elkaar voor de aanwezigheid en al het moois we samen gedeeld hebben op de dansvloer.

Praktische informatie

LOCATIE
Theaterschool en productiehuis LOODS13. De ingang bevind zich aan de achterzijde van het pand gelegen aan de Minister Kanstraat 16 in Emmen.

TIJD
Om 19.00 openen wij de deuren en ontvangen wij jou graag met thee en lekkers in de foyer. Om 19.30 sluiten wij de deuren, er wordt dan niemand meer binnen gelaten. Zorg dat je op tijd bent.

WIJ VRAGEN JOU JE EIGEN BEKER MEE TE NEMEN.

Samen committeren we ons aan een aantal omgangsnormen die Ecstatic Dance tot Ecstatic Dance maken.

  • Tijdens het dansen praten we niet met elkaar. Geluid maken mag wel
  • Respecteer jezelf, de ander en hun ruimte om te dansen
  • We dansen zonder schoenen
  • Alcohol, drugs of andere verdovende middelen zijn niet toegestaan
  • Telefoons uit alsjeblieft. Foto’s maken en filmen doen we niet

ANNULEREN
Kun je niet komen mag je je ticket door verkopen. Je kunt hiervoor gebruik maken van onze Facebook pagina en een verzoek indienen voor een bericht zichtbaar voor de gehele groep.

Heb je een vraag of wil je iets delen stuur dan een mail naar info@ecstaticdanceemmen.nl.

Scroll naar boven