10 FEBRUARI | DJ SEFRIJN

De eerste editie van Ecstatic Dance Emmen is een feit! Ecstatic Dance Emmen opent haar hart voor de bewoners van Emmen en omstreken op de prachtige locatie van @LOODS13 in het oude dierenpark van Emmen. Vol enthousiasme doen wij dit met niemand minder dan DJ Sefrijn.

Sefrijn: “Door het aanbieden van muziek, meditatie en belichamingsoefeningen nodig ik mensen uit tot vrije zelfexpressie, aanwezigheid, verbinding en geworteld Zijn in het lichaam.”

9 MAART | DJ MARTYN ZIJ

De tweede editie van Ecstatic Dance Emmen vieren wij met Martyn Zij. Martyn Zij ontwikkelde een unieke smaak voor verschillende muziekgenres van over de hele wereld, divers maar met een soortgelijk kenmerk: muziek die ruimte geeft, trance en verbeelding opwekt maar ook zorgt voor aanwezigheid in het “hier en nu”. Zijn geluid varieert van aardende bassen en beats, tribale grooves tot een meer meditatieve en lyrische sfeer. Deze brengt hij op een funky en soulvolle manier samen en raakt zo het hart van de danser en luisteraar.

6 APRIL | DJ DE NACHTPAPEGAAI

De derde editie van Ecstatic Dance Emmen gaan we op reis met DJ de Nachtpapegaai. 
De Nachtpapegaai is kleur in het donker. Deze zeldzame vogel ontdekte Ecstatic Dance in 2016 en is nu een van de vaste namen in de Nederlandse ED-wereld. Zijn muziek is warm, kleurrijk en meditatief: “tantrisch vrijen op de dansvloer”, aldus een danser. En als er gedanst moet worden dan wordt er gedanst, op rommelende trommels, zware beats en elektronische wereldritmes vanuit de diepste diepten van de kosmische oceaan.

11 MEI | DJ SHANTO

De vierde editie van Ecstatic Dance Emmen vieren we met niemand minder dan DJ Shanto. Deze Muzikale mysticus, visionair en inspirator haalde in 2012 Ecstatic Dance Naar Nederland! In zijn sets proef je de rijkdom van een muzikale achtergrond die vele decennia bestrijkt. Als geen ander weet hij de meest uiteenlopende genres tot één boeiende dansreis te laten versmelten. In 2012 haalde hij Ecstatic Dance naar Nederland. Het bracht een dansgolf teweeg tot ver over de landsgrenzen en is alleen al in Nederland op meer dan 100 plekken gebleven. Als DJ heeft hij op de meest uiteenlopende plekken gedraaid zoals Barcelona, Moskou en Bali. Shanto is tevens organisator en DJ van Nataraj, het grootste blote-voetenfeest in NL waarmee hij al 22 jaar het land doorreist. 

De vijfde en laatste editie voor de zomer stop vieren wij met de originele en kunstzinnige DJ Navid Divana. De in Amsterdam gevestigde DJ, live controller en mixdocent Navid Divana betovert het publiek met een breed scala aan nummers uit verschillende genres en regio’s. Bekend om zijn originaliteit past Navid zijn stijl aan de sfeer van elk evenement aan, waarbij hij naadloos navigeert van belichaamde melodieën tot heavy metal riffs en alles daartussenin.

Met bijna twintig jaar ervaring op vele soorten evenementen en meerdere locaties bij Ecstatic Dances door het hele land, maakt Navid intuïtief verbinding met het publiek en communiceert via de universele taal van muziek. Binnen de Ecstatic Dance-scene wordt Navid gevierd vanwege zijn grensverleggende kunstenaarschap.

Zijn beheersing van zowel de creatieve als de technische aspecten van muziek komen tot uiting in zijn genre-overstijgende overgangen en dynamische live-remixen. Of het nu gaat om een ​​relaxte groove of een energieke explosie van geluid, de muziek van Navid respecteert het verhaal en leidt luisteraars op een boeiende reis door bekende en onontdekte landschappen. ‘Ik had nooit gedacht dat ik op DAT geluid zou dansen!’ is iets wat hij regelmatig hoort tijdens zijn shows.

Buiten het podium is Navid een toegewijde leraar, die gepassioneerd is in het delen van zijn kennis en ervaring met collega-muzikanten. Wil je meer weten over Navid ga dan naar www.divanamusic.com.

Intens verheugd delen wij met jullie dat wij de tweede helft van het jaar Ecstatic Dance Emmen zullen inluiden met niemand minder dan de wereldwijd geliefde Ecstatic Dance DJ Esta Polyesta. DJ Polyesta maakt er een feestje van met Global Beats en Ethno House. Polyesta staat bekend om haar World Music- en Balkan Beats-sets, maar vanwege haar liefde voor elektronische muziek geniet ze er echt van om beats met etnische muziek te laten samensmelten tot een funky feel-good mix. Ze combineert muziek uit Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa alsof er geen grenzen zijn en verbindt culturen en mensen in dans. De stijl van Polyesta is vloeiend en vrouwelijk, opbeurend en leuk. “Dans is een feest.” Polyesta is een DJ met een missie: breng wereldmuziek naar de clubs en festivals door etnische, akoestische geluiden te mixen met elektronische beats. Ze kruidt dansmuziek met wereldmuziek of met live muzikanten. Wil je meer weten over Esta Polyesta bezoek dan haar website www.polyesta.nl.

Tijdens deze avonden neemt DJ Yarun Dee ons mee op een magische en verdiepende dansreis. Dj Yarun Dee uit Amsterdam draait op vele Ecstatic Dances en Conscious Festivals rond de wereld waar hij samen met de dansers epische dans reizen co-creëert. Zijn multi-style Dj-sets hebben een breed spectrum aan invloeden van over de wereld. Cosmisch, aardend en hart-openend met een fundament van groovy melodies en earthy tribal beats.Terwijl hij diep in tuned op de dansers manifesteren zich magische en diepe dansreizen. Yarun Dee: “Rhythms that make your Body want to dance, your Mind to become silent and your Spirit to expand”. Vind zijn artiesten pagina op socials onder de naam Yarun Dee. Zijn sets beluister je op mixcloud en soundcloud

Scroll naar boven